Samen een motor laten draaien

Ik heb iets met verzamelen. Dingen die mensen gemaakt hebben. Uitingen van creativiteit, gedachtengangen. Tastbare dingen van het leven die gemaakt zijn. Ik kan niet zonder die dingen. Zo kijk ik ook naar mensen. Als die beginnen te vertellen, dan haal ik daar lichtpuntjes uit, waarin ze vertellen wie ze zijn, en wat ze kunnen. Blijkbaar gaat daar een motor van draaien. Ik kijk anders naar jou dan jij naar jezelf. Ik weet niet hoe het moet, ik luister alleen heel goed, en daar pak ik dingen van op. Ik stel vragen, in mezelf, ik ben continu aan het zoeken. Naar prikkels, inspiratie, bewondering. Dat wil ik water geven zodat het kan groeien en ik kan zien hoe mooi het is. Dat ik de liefde kan zien die iemand ergens voor voelt, de drive die iemand heeft.

Ik kan wegen bedenken om die liefde en drive goed in te zetten. Dat is wel een samenspel. Als ik echt moet gaan duwen en trekken, dan stokt het bij mij. Dan realiseer ik me dat we niet op de goede weg zijn. Als ik echter merk dat je dingen van elkaar oppakt, dan gaat er iets stromen.

Het is niet zo dat ik meteen helder kan maken wat jij moet doen. Ik denk ook niet dat ik daarvoor de aangewezen persoon ben. Maar doordat jij kan reflecteren kun je bij jezelf voelen: “Hé, maar dit is wel waar ik heel erg mee wegloop!” Daar kan ik hooguit een vraag bij stellen “Is dit écht wat je wil, of is dit wat je dénkt dat moet gebeuren?”

Als dat niet duidelijk is kan ik je helpen. Het is immers niet voor niets dat je daar twijfels over hebt.

Sparren, reflecteren en feedback geven doe ik graag. Maar daar moet het niet bij blijven. Er moet wel iets gaan gebéuren. 

Natuurlijk kan ik daarin dingen voor je doen, maar het is belangrijk dat je daar zelf de weg in vindt. Het is moeilijk om dingen voor anderen te doen. Natuurlijk kan ik actief voor je zijn met bijvoorbeeld Social Media presence, maar de kern is dat de authenticiteit van berichten wordt gewaarborgd. En jíj bent die authenticiteit! Ik geloof niet dat iemand anders dat voor je kan doen.

Ook als het gaat om de financiële aspecten van projecten ga ik uit van jouw inhoudelijke kennis. Daarin kan ik goed redigeren, en daarin zonodig gebruik maken van externe expertise. Ik ben geen schrijver, maar wel een planmaker.

Waar ik goed in ben is jou goed laten zijn. Doordat ik luister naar mijn intuïtie, en me altijd afvraag of ik daarin eerlijk ben. Dat is waar ik op vertrouw.

Velen weten te vertellen  hoe iets moet, in stappenplannetjes, maar de vraag blijft altijd: “hoe kan dat dan voor jóu werken?” Alle stappenplannen die je ziet, zijn niet gisteren ingezet. Daar zijn mensen al jaren mee bezig. Is het dan voor jou zinvol om daar op dit moment ook in mee te stappen, of moet je er alleen de kern uit halen en je eigen authenticiteit zoeken?

Ik kan knopjes bij je indrukken. Dat is misschien niet op elk moment even prettig, maar zo kunnen we samen jouw authenticiteit vinden en er handen en voeten aan geven!